/ ThinkStock/Getty Images
Тази седмица зимата се завръща
99956
Тази седмица зимата се завръща
  • Тази седмица зимата се завръща
В средата на декември зимата се връща над страната с пълна сила. Още във втората половина на тази седмица ще видим някои зимни проявления, показват метеорологичните модели, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Ледената красота на зимата (СНИМКИ)

Средиземноморският циклон, който в понеделник донесе дъжд и сняг над страната, като на места успя дори да натрупа снежна покривка, вече се премести над Черно море и в следващите дни ще се премести над Азовско море и Керченския проток.
 

ThinkStock/Getty Images


Днес, в сряда и в четвъртък облачността ще се разкъса и времето ще е почти без валежи. В четвъртък е възможно да завали главно в южните райони и планините. Температурите през деня ще са малко над нулата в равнинните части на страната.
 
Ще ни изненада ли времето през новата седмица?

В петък обаче, и най-вече в събота, страната ни ще попадне в обсега на нов средиземноморски циклон, който в края на седмицата ще влоши времето над страната - главно в събота и неделя.
 

ThinkStock/Getty Images


Няма да има сняг за Коледа, прогнозира климатолог

Неговият център ще е южно от България, но ще повлияе сериозно на времето у нас. Ще бъде облачно с валежи от дъжд на изток и сняг на запад и в планините, като на места валежите ще бъдат и по-интензивни.
 

Още в понеделник, та чак до петък следващата седмица, страната ни ще попадне под влиянието на антициклон. Не се очакват обаче валежи и лошо време, показват средносрочните модели. Дори ще се затопли малко и дневните температури ще са надхвърлят 5 градуса.