Таксиджия и брат му нападнаха младеж, свирнал им с клаксон
Таксиджия и брат му нападнаха младеж, свирнал им с клаксон / снимка: DarikNews.bg, архив

Таксиметров шофьор и брат му биха младеж в Благоевград, осмелил се да им свирне с клаксона, след като автомобилът им бил затворил плътното платно, докато двамата си говорели в него, предаде БГНЕС.

Сигналът за сбиването, в което участвали четирима души, е подаден към 17:30 часа.

Младеж, управляващ лек автомобил "Пежо", се прибирал по улицата към дома си. Малко след паметната плоча на майор Орлински пътното платно било заето от спрял автомобил "Шкода" на благоевградска таксиметрова фирма. От ляво на него имало паркирани автомобили и по този начин таксито буквално затваряло улицата. Младежът първо светнал няколко пъти с фаровете, за да подсети водача на таксито да освободи пътя, но не последвала реакция. Тогава младежът свирнал няколко пъти с клаксона. Това "преляло" чашата на търпението на двамата братя, които си говорели в таксито. Те излезли от него, отворили вратата на автомобила и издърпали навън младежа. След което започнали до го налагат.

Започнала размяна на удари, въпреки численото неравенство, младежът успял да нанесе няколко в лицата на нападналите го братя. Тъй като живее наблизо, пристигнал и бащата на младежа. Така биещите се станали четирима. Докато хем се биели, хем разтървавали, таксито тръгнало назад, тъй като не била дръпната ръчна спирачка. Така "Шкода"-та леко чукнала намиращото се зад нея "Пежо".

Свидетели на сбиването подали сигнал на телефон 112.

Пристигналите на мястото на инцидента полицаи разтървали биещите се.

49-годишният водач на таксито и брат му са с разбити вежди и разкървавени устни, на единия от тях е избит и зъб. С леки наранявания е и младежът.