Създаването на нови работни места трябва да е приоритет, обявиха от БСП
Създаването на нови работни места трябва да е приоритет, обявиха от БСП / снимка: Dariknews.bg

Народните представители от Коалиция за България Корнелия Нинова и Георги Пирински се срещнаха с жители на община Гоце Делчев. Основните въпроси, по които присъстващите поискаха коментар от депутатите, бяха безработицата, ниските доходи, проблемите в горския сектор, съобщиха от пресцентъра на червената партия.

"Създаването на нови работни места е главното, с което трябва да се заеме което и да е било правителство в сегашната ситуация", категоричен беше Георги Пирински, като допълни, че за съжаление правителството на ГЕРБ не предвижда намаляване на безработицата, тъй като в бюджета за 2013 г. е заложен същия размер от 2012 г., а именно 12.4%.

"В алтернативния бюджет на БСП предлагаме увеличението на пенсиите да стане от 1 януари 2013 г. с 12%, а не както е заложено сега от 1 април с 9%. Също така майчинските да се увеличат на 350 лв., защото със замразяването им и през 2013-та размерът им е под прага на бедността", заяви от своя страна Корнелия Нинова.

На въпрос докога българската гора ще бъде изсичана поголовно и изнасяна за Гърция, Нинова отговори: "Докато това правителство е на власт".

Млади хора също се оплакаха от политиката на ГЕРБ и попитаха предвижда ли БСП мерки, с които да намали младежката безработица.

"Сергей Станишев предложи на европейско ниво една изключително успешна формула - неусвоените пари от Еврофондовете да се използват за създаване на нови работни места, образование и допълнителни квалификации за младите хора. От друга страна за България ние предлагаме да има данъчни облекчения за работодатели, които поемат издръжката на студенти и след завършването им ги назначават на работа", обясни Корнелия Нинова.