Съюзът на запасните офицери отбелязва 100-годишнината си
Съюзът на запасните офицери отбелязва 100-годишнината си / netinfo

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще се срещне с президента на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва (СИОР) капитан I ранг Кармен Мак Нери и с президента на Междусъюзническата конфедерация на офицерите-медици от резерва на НАТО (СИОМР) подп. Филип Стражие, съобщиха от военното ведомство.

Срещата е в рамките на честването на 100-годишнината на Съюза на запасните офицери. Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани със социалния статус на офицерите и сержантите от запаса и със сътрудничеството между МО и военнопатриотичните съюзи.

Юбилеят на Съюза на запасните офицери ще бъде отбелязан с международна научна конференция за ролята на офицерите от резерва в поддържането на резервните сили на армиите на страните от НАТО. Форумът ще бъде открит в сградата на Генералния щаб на Българската армия.

На 16 септември представителите на запасното воинство ще поднесат венци пред Паметника на незнайния воин в София, а по-късно ще започне тържествен концерт по повод годишнината в зала "България".