Съпругата на Сертов: При никакви обстоятелства не би посегнал на живота си
Съпругата на Сертов: При никакви обстоятелства не би посегнал на живота си / снимка: БГНЕС, архив

Съпругата на бившия председател на ДАНС Петко Сертов - Емилия Сертова, заяви, че изчезването на съпруга й не може да се дължи на каквито и да било проблеми в семейството, битови причини или болест.

Тя е убедена, че съпругът й при никакви обстоятелства не би посегнал сам на
живота си.

"Във връзка с медийните публикации от последните дни и изявленията на представители на МВР искам да заявя следното: В дните, след като стана известно за изчезването на съпруга ми, в общественото пространство се разпространяват множество лишени от основание тези, които считам, че биха могли да насочат разследването в неправилна посока и това да доведе до загуба на ценно време и ресурс, така важни в първите дни на разследването.

Искрено се надявам, че тиражирането на подобни тези се дължи на липса на информация за действията и резултатите от разследването и не цели създаването на предварителна нагласа в обществото за възможните причини за случилото се.

Искрено се надявам, че органите на МВР няма да се подведат от невярната информация и ще положат максимални усилия за намирането на съпруга ми", посочва Емилия Сертова.

Тя отново се обръща с молба към органите на МВР, „в името на човечността", преди публично огласяване на факти от разследването, семейството на Петко Сертов да бъде уведомявано за тях.

Източник: БТА