Върховният касационен съд (ВКС) отмени решение на Софийския градски съд и отказа вписване на промени по партидата на БСП - заличаване на Калоян Паргов и Кирил Добрев като членове на Националния съвет на партията. Решението е публикувано на сайта на съда.

Решението е окончателно.

"Не съм пропускал Бузлуджа като партиен член вече 25 години. Доволен съм, че отново като партиен член ще бъда там", коментира във Фейсбук Кирил Добрев.

За решението на съда информира и Калоян Паргов в съобщение до медиите.

В Решение № 100 от днес, 27 юли 2022 г., Върховният касационен съд отмени отстраняването на Калоян Паргов от Националния съвет на БСП, се казва в съобщението. В него се посочва, че ВКС мотивира решението си с това, че налагането на мярката не е взето валидно от оправомощения за това орган – Националният съвет.

В края на миналата година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. А през февруари т.г. Националният съвет на БСП наложи на Калоян Паргов наказание - временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година.