Съдът в Сливен даде ход на дело за убийство на таксиметров шофьор
Съдът в Сливен даде ход на дело за убийство на таксиметров шофьор / netinfo

Сливенският окръжен съд даде ход на делото за убийството на таксиметровия шофьор Живко Проданов. Обвиняеми са Захари Захариев и Диян Митев. Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу тях на 25 август тази година. Двамата са обвинени за съучастие в извършване по особено мъчителен и жесток начин на убийството на Живко Проданов. Те бяха доведени от съдебна охрана от Бургаския затвор, където имат постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Съдът ще изслуша 21 свидетели, сред които съпругата на жертвата и двамата му синове. Основен свидетел по делото е 29-годишният Мирослав Гиндев, който бе задържан за друго престъпление. Той участва в група за кражба на автомобили и бе заловен на 9 май. От разпита стана ясно, че знае за убийството на таксиметровия шофьор. Той каза имената на двамата убийци и те бяха заловени. Гиндев също бе доведен за делото от затвора в Бургас, заедно с още един свидетел - Георги Димчев. Максималното наказание по такова обвинение е доживотен затвор без право на помилване.

Прокурорът по делото Веселин Гангалов внесе и друго обвинение – за повреждане на имущество – колата на Живко Проданов. Щетите от опожарения автомобил и други вещи са оценени на 16 043 лв.

Други новини от Сливен