Съдът се произнася до месец по иска на ликвидатора на Югоагент Добрич срещу Гаич
Съдът се произнася до месец по иска на ликвидатора на Югоагент Добрич срещу Гаич / netinfo

В 30-дневен срок Добричкият окръжен съд ще се произнесе по исковата молба на ликвидатора на „Югоагент Добрич" ООД Иван Манолов срещу Миролюб Гаич за липсващи пари от касата на дружеството и мораторна лихва върху тях, съобщиха от пресслужбата на съда.

Ликвидаторът на дружеството пледира бизнесменът да изплати близо 55 000 лева липсващи приходи и 30 000 лева лихва върху тях. Исковата претенция бе намалена спрямо първоначално предявените над 73 000 лева и лихва от 40 000 лева, до размера, установен със съдебно-счетоводна експертиза. Тя трябваше да изчисли размера на извършените от дружеството разходи в периода 01 юли 2003 г. до 03 декември 2003 г. и да изясни разходите, направени по плащания на три фирми-доставчици на „Югоагент Добрич" ООД, за които ищецът твърди, че няма реално направени доставки.

Според приетото допълнително заключение разликата между реализираните от дружеството приходи в този период и направените разходи възлиза на близо 55 000 лева.

Защитата на Миролюб Гаич пледира, че направените от „Югоагент Добрич" ООД разходи са повече от събраните през 2003 г. приходи, затова не следва в касата на дружеството да има налични пари.