Съдът пусна съпругата на Вальо Топлото
Съдът пусна съпругата на Вальо Топлото / cнимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Съдът пусна съпругата на Вальо Топлото
31764
Съдът пусна съпругата на Вальо Топлото
  • Съдът пусна съпругата на Вальо Топлото

Софийският градски съд освободи от ареста без мярка за неотклонение Станислава Димитрова, съпруга на бившия шеф на „Топлофикация"-София Валентин Димитров-Вальо Топлото. Според съда няма никакви доказателства, които да уличават Димитрова в обвиненията, които прокуратурата й приписва. Тя беше задържана на 27 юли и обвинена за измама в големи размери. Прокуратурата тогава твърдеше, че тя е изнудвала бизнесдамата Анна Чирица за 30 000 лева, за да бъдат продължени договорите на фирмата й с „Топлофикация".

Съдът отбеляза, че повече от 24 часа след арестуването на Станислава Димитрова нито Софийската районна прокуратура, нито органите на досъдебното производство са имали идея за какво я задържат. На заседанието присъства и самия Валентин Димитров.

Шеговито, той коментира, че съпругата му има по-голяма вина от целия Наказателен кодекс. „Всички дела срещу мен, майка ми и съпругата ми, това, което чухте, са образувани по един и същи начин. Там в Австрия има едни пари, ние ще кажем, че Димитров ги е откраднал от „Топлофикация". Той, ако си няма работа, да обяснява, че сметките му са от преди години, женен движението по сметките му е много преди да отиде в „Топлофикация". И вече четири години обяснявам, че тези пари не са от „Топлофикация". Майка ми си продаде апартамента, купен през 1960 г., отиде да си изтегли парите и прокурора Джамбазов я арестува и каза „Спасихме от източване още 140 000 лева. И до ден днешен вие разправяте, че тя има обвинение за пране на пари, само че тя няма такова обвинение. Тя има обвинение за неплатени данъци, то също сигурно ще падне, но ще я разкарват години наред и тя сигурно няма да доживее", каза той.

„И третото дело е това - там има едни пари, ние ща кажем, че Станислава е изнудвачка, ще й повдигнем дело, медиите са с нас и всичко е слънчево и топло", уточни Димитров.

Съдиите по делото от своя страна отбелязаха, че няма как да оставят в ареста човек, за който няма доказателства, че е извършил престъпление. Съдебният състав коментира, че не би се изненадал, ако в скоро време МВР проведе акция „Магистрати".

Миналата седмица Софийският районен съд постанови на Димитрова най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Тогава съдебния състав прецени, че по делото са налице стабилни доказателства, потвърждаващи вината на обвиняемата.

Във вторник апелативният съд освободи задържаните при мащабните полицейски операции „Всичко коз" и „Килърите".