/ iStock/Getty Images
Съдът отстрани от съдебното заседание индийския гражданин, който беше задържан заради буйствени действия на борда на самолет на "Ер Франс", прелитал над страната ни по маршрут от Париж за Делхи.

В петък вечерта самолетът се приземи на летище София заради проблемния пътник, който беше задържан и отведен в ареста. Прокуратурата му повдигна обвинение за това, че е създал опасност за живота и здравето на пътниците по време на полет.

Ето кадри с боя на борда на кацналия аварийно в София самолет (ВИДЕО)

На днешното съдебно заседание за определяне на мярка за неотклонение, 29-годишният индийски гражданин не спираше да говори на висок глас в съдебната зала и не искаше да запази тишина, за да започне делото.

Поради това, след многократни предупреждения, съдът отстрани обвиняемия, който беше изведен от служителите на ГД "Охрана".

Впоследствие Софийският градски съд наложи постоянен арест на индийския гражданин, който беше задържан заради буйствени действия на борда на самолет, кацнал поради тази причина аварийно на летище София.


По време на заседанието стана известно, че мъжът, който е обвинен за това, че е създал опасност за живота и здравето на пътниците по време на полет, е ударил стюард по време и е блъскал по вратата на пилотската кабина. Той е отправил и заплаха към член на екипажа, че ще му счупи ръката. Според показанията на пътници и екипаж, индиецът е предизвикал паника на самолета, което е застрашило безопасността на полета.

Съдът отчете, че ако индийският гражданин не бъде ограничен физически би представлявал опасност за обществото и себе си. Като отбеляза, че неговото психическо състояние не е изяснено, въпреки представени от служебния защитник документи, че мъжът е страдал от психологическо разстройство заради загуба на роднини през 2019 г.

Съдът указа на прокуратурата на обвиняемия да му бъде назначена психиатрична експертиза.
БТА