самолет полет
самолет полет / iStock/Getty Images
Пътник е задържан за срок до 72 часа
Самолет на Air France кацна извънредно на Летище София заради буйстващ пасажер. Става дума за индиец, който е хулиганствал на борда на машината, изпълняваща полет по маршрута Париж - Ню Делхи, информира NOVA. 

Неизлъчвани кадри от борда на самолета на Air France се появиха в YouTube. На записа се вижда, че на борда възниква проблем между пасажер и стюардите на компанията. Става дума за индиец, който е хулиганствал на борда на машината, изпълняваща полет по маршрута Париж - Ню Делхи, обясниха от МВР. Самолетът кацна извънредно на Летище София по-рано днес.



Днес Софийска градска прокуратура  привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа С.С. - индийски гражданин, за престъпление по чл. 341а, ал. 3 НК. За престъплението се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 5 до 10 години, изтъкват от прокуратурата.

"
На 03.03.2021г. индийският гражданин е застрашил сигурността на полет от Париж за Делхи, извършван от авиокомпания „Ер Франс“", се казва в съобщението на Софийска градска прокуратура. "Индиецът се е държал арогантно с пътниците, нападнал е членовете на екипажа, ударил е стюард, блъскал е по вратите на пилотската кабина.

В следствие на действията на пътника Командирът на самолета е бил принуден да го приземи на летището в София.

Първоначално индиецът е задържан за 24 часа от Гранично полицейско управление /ГПУ/ - София, стана ясно днес, 06.03.2021г., на съвместен брифинг на СГП, НСлС и ГПУ. В него участваха Илияна Кирилова – административен ръководител на СГП, Иво Ангелов от НСлС и Теодор Чешмеджиев - началник на гранична полиция Аерогара София.

Започнало е незабавно разследване от следователи на Национална следствена служба /НСлС/под ръководството на СГП, разпитани са свидетели на инцидента.

На индийския гражданин е осигурен преводач и служебен защитник, както и представител на Посолството на Република Индия в България. 

За започналото наказателно производство е уведомено и Министерство на външните работи. За случая са уведомени индийските власти.
NOVA