/ Thinkstock/Getty Images
Окръжният съд в Ловеч наложи постоянна мярка "задържане под стража" на Виктор Иванов, син на убития бизнесмен Иван Христов, който беше намерен прострелян с ловна пушка в дома си в село Добревци, община Ябланица на 25 февруари. Иванов е привлечен като обвиняем за смъртта на баща си.

Откриха убит бизнесмен в дома му

Съдът уважи искането на прокуратурата и го остави в ареста с мотивите, че са налице доказателства, че е извършил престъплението и има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.

Пред магистратите 23-годишният Виктор Иванов, който е четвъртокурсник в Академията на МВР, каза, че иска да се прибере в дома си, за да се грижи за болната си майка и по-малката си сестра, но отказа да коментира, дали той е извършил престъплението.

Обвиниха за смъртта на бизнесмена Иван Христов неговия син

Адвокатът му Анна Василиева заяви, че срещу Иванов е оказан психически натиск от разследващите, а прокуратурата не е изложила никакви аргументи за задържането му.

"Правата му са нарушени и то много сериозно. Върху него има упражнено полицейско насилие, психическо, а не физическо. Това момче е подложено на изключителен стрес. Бил е часове без адвокат, в момент, в който разписва документи. С всички законови средства ще се боря докрай това момче да бъде оправдано", добави Василиева.
БТА