/ Снимка: Дарик, архив
Откриха убит бизнесмен в дома му
96367
Откриха убит бизнесмен в дома му
  • Откриха убит бизнесмен в дома му
Един от най-големите производители на халва и локум в страната Иван Христов е намерен убит в дома си. Тялото е намерено късно вчера в село Добревци. По неофициална информация за убийството е задържан синът му.
 
Сигнал за убийството на 47-годишния бизнесмен Иван Христов е подаден в 18.30 ч. в неделя от 50-годишния му брат. Христов е намерен в дома си с огнестрелна рана в главата.
 
Двамата братя имат фирма за производство на прочутата ябланска халва. Според кмета на село Добревци Йордан Йорданов простреляният не е имал конфликти и е поддържал добри отношения с хората. Според кмета убийството не е предизвикано от засегнати бизнес интереси. Христов дори е осигурявал работа на хората в района и им е плащал коректно.
 
По неофициална информация полицията работи по версията за убийство от битов характер. Иван Василев живеел заедно с жена си и сина си.
 
Бизнесменът нямал изразен интерес към политиката, но през 2015 г. бил в листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ.
 
Това е вторият убит бизнесмен у нас от началото на годината. През януари в София показно бе застрелян собственика на фирма за млечни продукти "Лактима" Петър Христов. Убийството стана посред бял ден на централен столичен булевард. Въпреки многото свидетели и до момента няма задържан по случая.