/ Снимка: Дарик, архив
Великотърновският окръжен съд остави в ареста задържания за убийството на 45-годишна жена в Горна Оряховица, съобщиха от държавното обвинение.  

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем 36-годишния мъж за това, че в събота миналата седмица умишлено е умъртвил жената, като убийството е извършено по особено мъчителен начин. Тогава задържаният е нанесъл средна телесна повреда на друг мъж, като той е с черепно-мозъчна травма. По информация на "24 часа" на 10 ноември след среднощен купон в апартамент той е пребил до смърт от ревност приятелка си, а домакинът е бил откаран в болница с черепно-мозъчна травма. Мъжът се укри и бе заловен от полицията на 12 ноември.

10 ноември: Жена е открита мъртва в апартамент в Горна Оряховица

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията. Мъжът е обвинен за извършване на тежки умишлени престъпления. Сред аргументите на прокуратурата да поиска постоянно задържане под стража са, че обвиняемият е осъждан и се е укривал от полицията, а също така че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

12 ноември: Хванаха издирвания за убийството на жена в Горна Оряховица

Определението на Окръжния съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд.