Съдът даде ход на делото за джакузито на Вальо Топлото
Съдът даде ход на делото за джакузито на Вальо Топлото / Sofia Photo Agency
Софийският градски съд даде ход на делото за безстопанственост срещу бившия шеф на столичната „Топлофикация” Валентин Димитров и още петима бивши членове на ръководството на дружеството. Според обвинението те са ощетили „Топлофикация-София” с близо 2 млн. лева между 2003 г. и 2006 г. Парите са били изхарчени за купуването на горива, рекламни материали, джакузи, джет и други луксозни стоки.

Подсъдими по делото са и Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев. Съдът прие и граждански иск на стойност за имуществени вреди на стойност 1,6 милиона лева, заведен от „Топлофикация-София” срещу подсъдимите по делото. Според наблюдаващия прокурор по делото Божидар Джамбазов обвиненията срещу Валентин Димитров са три на брой.

„Едното обвинение касае неправомерно изразходване на суми за т. н. представителни разходи, тъй като ние не можем да приемем, че храни, напитки, които са ползвани ежедневно от изпълнителния директор и чиито размери са близо половин милион за три години, са един нормален разход за това дружество. Има друго обвинение, което е за договори за купуване на рекламни стоки, сключени с една-единствена фирма, множество рекламни материали са закупувани. Третата група обвинения – това са обвиненията за сключени договори с три фирми за събиране на вземанията на „Топлофикация – София” при положение, че самото дружество има изградена структура, хора, на които се плащат заплати да вършат същата тази дейност. До голяма степен, за което е плащано, е извършено от служители на „Топлофикация”, каза още Джамбазов.