Съдът чете присъда по делото „Чората
Съдът чете присъда по делото „Чората / netinfo

Съдът ще произнесе в 16,30 часа присъдата по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората. Магистратите решиха, че обстоятелствата около смъртта на Чората не са изяснени и възобнови съдебното следствие по процеса. Съдът изисква да се извърши допълнителен разпит на експертите по съдебна медицина, направили аутопсията.

От окръжната следствена служба – Благоевград бяха изискани веществени доказателства тефтер или бележник, "принадлежал на убито в центъра на града лице с прякор Кьоравия". За наличието на това тефтерче показания дадоха свидетелят генерал Янев, началник на РДВР-Благоевград.

Свидетелят Райчо Димитров – баща на Ангел Димитров, твърди, че съпругата на подсъдимия Мирослав Писов била упълномощена от жената на Кьоравия за адвокат по събирането на дълговете към убития й мъж. Именно поради това у подсъдимия Писов съществувал интерес да премахне Ангел Димитров, се посочва от съда.

От Адвокатската колегия – Благоевград пък е изискана справка за това дали съпругата на подсъдимия Писов е вписана като адвокат и дали в адвокатският й кочан има регистриран договор за упълномощаването й като адвокат на наследниците на Кьоравия.