Съдят сводници във Франция, при присъда ще лежат в наш затвор
Съдят сводници във Франция, при присъда ще лежат в наш затвор / netinfo

Варненският aпелативен съд потвърди решението на Окръжния съд и допусна екстрадицията на петимата българи, обвинени в сводничество във Франция. Решението на Апелативния съд е взето на основание Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, съобщиха от пресслужбата на съда.

Добромир Василев и Атанас Атанасов от Варна, Румен Митков от Балчик, Вели Мехмед и Феим Мехмед от село Пчелник бяха задържани във Варна на 27 март с Европейска заповед за арест.

Според френското обвинение петимата българи на възраст от 24 до 37 години принуждавали към проституция момичета от района на Североизточна България. Девойките предлагали услугите си насила в град Лион в продължение на повече от две години.

Френските специални служби са разследвали канала от година и половина, като през последните 10 месеца са работили в сътрудничество с българската Гранична полиция. Доказани са преводи на стотици хиляди евро от Лион към България както по банков път, така и по куриер.

Апелативните съдии потвърдиха изводите на колегите си от Окръжния съд, че са събрани достатъчно доказателства, които дават основание да се поддържа обвинението на френската страна.

Предстои приключване на следствените действия във Франция и насрочване на наказателен процес срещу българите. Ако срещу тях бъде издадена осъдителна присъда и тя влезе в сила, петимата мъже ще бъдат върнати у нас, за да изтърпят наложеното им наказание.

Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

Други новини от Варна