Стотици участници в местния вот скриха финансовите си отчети
Стотици участници в местния вот скриха финансовите си отчети / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Стотици участници в местния вот скриха финансовите си отчети
48197
Стотици участници в местния вот скриха финансовите си отчети
  • Стотици участници в местния вот скриха финансовите си отчети

Шест партии и над 700 инициативни комитета и местни коалиции не са подали в срок отчетите си пред Сметната палата за предизборните кампании тази есен. Това може да се види на електронната страница на одитната институция.

Според справката на одиторите за местните избори отчети са подали 183 инициативни комитета и 411 местни коалиции. В същото време такъв отчет са пропуснали да дадат 531 инициативни комите и 194 местни коалиция. От регистрираните във вота за общински съветници и кметове - 70 партии и една коалиция, отчети не са подали шест формации - Българска национално-радикална партия, Българска социалдемокрация, Вот-Консерватори, Политическа партия Солидарност, Политически клуб ЕкогласностПолитически клуб Тракия.

От общо 18 участници в изборите за президент, всички са подали нужните документи в Сметната палата. Отчетите за приходите и разходите се подават от всички участници в изборите до 30 дни след края им. Според Изборния кодекс одиторите публикуват данните до 15 дни от изтичане на срока за представянето им.