/ iStock/Getty Images
Спецпрокуратурата е повдигнала обвинения на мъж от Стара Загора за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, съобщиха от прокуратурата.

На 7 септември, на неустановено място в Стара Загора, Михайлов уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. По тези обвинения той е бил задържан за 72 часа.

Към това обвинение ще бъдат прибавени и установени данни от клип публикуван на 1 ноември в социалните мрежи, че той уринира върху българския трибагреник, на метри от сградата на Специализирания съд и прокуратура.

За същия тип престъпление старозагорецът беше обвинен през 2018 г., а впоследствие е осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Съдебно-психиатрична експертиза по тогавашното дело е доказала, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, осъзнава действията и постъпките си и може да носи наказателна отговорност.