Прогноза за времето на 24 декември, понеделник
През нощта облачността ще е разкъсана и валежи не се очакват. Вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса.
 
Пролет по Коледа: Снегът се топи, градусите тръгват нагоре

В понеделник облачността ще се увеличава и след обяд от северозапад ще започнат превалявания от дъжд, които до полунощ ще обхванат почти цялата страна. През деня ще духа умерен запад-югозападен вятър и с него температурите ще се повишат, като максималните ще бъдат между 8 и 13 градуса, на места в Предбалкана - и по-високи.
 

ThinkStock/Getty Images


След обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Вечерта, с понижението на температурите, на места във високите полета на Западна България, дъждът ще преминава в сняг, но ще е в процес на спиране. Атмосферното налягане до вечерта ще се понижава, ставайки по-ниско от средното за декември, след което ще започне да се повишава.
 
Температури от минус 15 до 15 градуса през декември

В планините ще бъде ветровито, със силен, по високите и открити части - до бурен западен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-северозапад. В следобедните часове ще има превалявания от дъжд, на височина над 2200 м - от сняг, вечерта - и в по-ниските части. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9 градуса, на 2000 м - около три градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


Над Черноморието облачността ще е значителна и привечер от север ще започнат превалявания от дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат, като максималните ще бъдат между 10 и 14 градуса. Температурата на морската вода ще бъде около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg