Българската гимнастичка Катрин Тасева спечели трети сребърен медал от финалите на Световната купа по художествена гимнастика в София, съобщава Gong.bg. Бронзовата медалистка от многобоя се класира втора и на лента.
 
След много вдъхновена и чиста игра прекрасната Тасева постигна оценка от 19.400 точки, от които (10.900 за трудност и 8.500 за изпълнение). Така равносметката за Тасева от домашната Световна купа е четири медалабронз от многобоя, и три сребърни отличия на топка, бухалки и лента.

Катрин Тасева със сребърен медал на многобоя, ансамбълът шести във финала на 5 топки
 
Титлата на лента спечели шампионката в многобоя Александра Солдатова с 19.700. Бронзът остана за Линой Ашрам от Израел с 19.150.
 
Другата ни представителка Невяна Владинова остана осма в борбата за абсолютната титла, като влезе на два финала. На обръч малко раздели Кралицата на Световната купа Неви от медал, като тя остана четвърта. На топка чаровната плевенчанка се класира шеста.

Катрин Тасева с бронз в многобоя, Невяна Владинова остана осма
 
Националният ансамбъл по художествена гимнастика пък спечели сребърен медал във финала на три обръча и две бухалки на Световната купа в София.
 
Родните грации вдигнаха на крака публиката в столичната зала „Арена Армеец“ с брилянтно изпълнение в последния финал от Световната купа, с който бе сложен край на тридневната надпревара. Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска се представи отлично и получи оценка 24.050 точки от съдиите (15.900 трудност, 8.150 за изпълнение), с което изглеждаше близо до титлата, но след това ансамбълът на Украйна също игра на много високо ниво и получи оценка 20.100. На трето място се нареди съставът на Япония с 23.600 точки.

Златният ни ансамбъл триумфира в многобоя в София (ВИДЕО)
 
По този начин златните момичета спечелиха втори медал от Световната купа в София, след като вчера триумфираха в многобоя. По-рано днес ансамбълът ни допусна грешка в съчетанието си във финала на пет топки и остана на шеста позиция.
gong.bg