Кирил Домусчиев
Кирил Домусчиев / БГНЕС
Кирил Домусчиев приветства успехите на българските грации, които си тръгнаха със сребърни медали от финалите на Световната купа по художествена гимнастика в София.
 
"Браво на нашите момичета! Браво на гимнастичките ни! Слава за България с нашите Грации!", написа Домусчиев в профила си във "Фейсбук".

Сребърни медали за Катрин Тасева и ансамбъла на финалите в София (ОБЗОР)
 

Българската гимнастичка Катрин Тасева спечели четири медала – бронз от многобоя, и три сребърни отличия на топка, бухалки и лента.

Златният ни ансамбъл триумфира в многобоя в София (ВИДЕО)
 
Националният ансамбъл по художествена гимнастика пък спечели сребърен медал във финала на три обръча и две бухалки. Родните грации вдигнаха на крака публиката в столичната зала „Арена Армеец“ с брилянтно изпълнение в последния финал от Световната купа, с който бе сложен край на тридневната надпревара. Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска се представи отлично и получи оценка 24.050 точки от съдиите. Това е втори медал от Световната купа в София за златните момичета, след като вчера триумфираха в многобоя.