Соломон Паси: НДСВ понася негативи от участието в тройната коалиция
Соломон Паси: НДСВ понася негативи от участието в тройната коалиция / netinfo

НДСВ понася негативи от участието в тройната коалиция, никога не сме казвали, че ще останем докрай в тази коалиция, заяви в предаването „Денят” на Дарик радио Соломон Паси, председател на парламентарната комисия по външна политика.

Той обясни, че поведението на министрите от НДСВ на заседанието на кабинета миналия четвъртък е сигнал, че жълтите няма да търпят поведение, което е против принципите им.

Ако не бяхме в коалицията до сега щяхме да вдигнем нашата популярност и да сме готови за предсрочни избори, но НДСВ предпочете национално отговорната позиция, подчерта Соломон Паси.

Предсрочните избори в момента зависят основно от НДСВ, каза Соломон Паси и допълни, че това е партията, която през последните две години играе ролята на конструктивна опозиция в парламента. Макар и вътре в правителството, ние сме по-добра опозиция, отколкото партиите, извън коалицията, категоричен беше Соломон Паси.

Според него на този етап обаче избирателят не е показал склонност към предсрочни избори, а напротив – избирателят проявява консервативност, затова е много важно колко хора ще гласуват на изборите за евродепутати в неделя.