Социалните мрежи имат силата на долна камара на парламента, смята Георги Лозанов
Социалните мрежи имат силата на долна камара на парламента, смята Георги Лозанов / снимка: БГНЕС, архив

Социалните мрежи дават възможност за пряко политическо представителство на хората. Новите медии работят като долна камара на парламента. Това заяви председателят на СЕМ Георги Лозанов по време на тематичен дискусионен панел в рамките на Деветата световна среща на българските медии, която се провежда в Пловдив.

Според него социалните мрежи дават възможност  гражданите да застанат директно пред институциите без посредничеството на политиците. „Традиционните медии се изживяват като институция, а именно те са изгубили доверието на аудиторията”, коментира още доц. Лозанов. По време на протестите през последните месеци се забелязва тенденция за взаимодействие между новите и традиционните медии, посочи той.

Бизнесът и икономическото развитие на регионите са основните теми във втория ден от 9-та Световна среща на българските медии, която се провежда в Пловдив. Модератор в този панел е адвокат Кирил Вълчев, водещ на обзорно-политическото предаване „Седмицата” на Дарик. Компаниите, поканени да се включат в дискусията, са предимно от енергийния сектор и произвеждат 7% от брутния вътрешен продукт (БВП) в страната.

Още новини от Пловдив