Смениха председателя на Общинския съвет в Разград
Смениха председателя на Общинския съвет в Разград / Sofia Photo Agency

Председателят на Общински съвет - Разград Стоян Стоянов от ГЕРБ бе освободен от поста си на извънредна сесия на местния парламент. 19 от общо 32 присъствали общински съветници го замениха със социалдемократа Добрин Добрев.

Сред мотивите за освобождаването на Стоянов бе това, че преди повече от година без да уведоми Общинския съвет е завел дело за отмяна на решение на местния парламент, не работел на пълен работен ден, а получавал възнаграждение за осемчасов работен ден, Стоянов не внесъл на сесия върнато от Административния съд в Разград решение за обявяване на конкурси за автобусни превозвачи, с което са създадени сериозни проблеми в транспортната схема през последната година.

Вот на недоверие Стоянов получи от съветниците от ДПС, БСП, коалиция "Социалдемократи за Разград" и партия "Зелена България", подкрепиха го неговите съпартийци, десните и "Атака", както и една от съветничките от ДПС. Д-р Селиме Карагьозова отправи обвинения към общинския лидер на партията Музафер Мустан, че в името на личните си интереси е подал политическите интереси на ДПС.

В началото на мандата на Общински съвет - Разград ДПС, ГЕРБ, десните и социалдемократите сформираха т. нар. "ново мнозинство", което просъществува близо година и бе в опозиция на независимия, но избран с подкрепата на БСП кмет Денчо Бояджиев. Настоящото мнозинство бе квалифицирано от съветници като "кметско".