/ iStock/Getty Images
Сред тях има и мъж, за когото има данни, че е извършвал лихварска дейност
11 души с криминални регистрации са задържани при специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, проведена в общините Карнобат и Сунгурларе и проведена по надзора на Окръжна прокуратура-Бургас, съобщиха от държавното обвинение.

Спецакция в Поморие: Задържаха двама инспектори от ИАРА за корупция (СНИМКИ/ВИДЕО)

В спецакцията са участвали служители на отдел „Криминална полиция“ в ОД на МВР-Бургас, специализирани полицейски сили от морския град и служители от местните полицейски управления в Карнобат и Сунгурларе.

Проверени множество адреси, обитавани от арестуваните.
В хода на операцията са намерени и иззети са различни вещи: домакински електроуреди, инструменти, машини и други.

Към момента се установява съпричастността на мъжете към извършени в последните дни кражби от частни домове, разположени на територията на двете общини. В хода на специализираната акция е задържан 39 годишен мъж от село Славянци, който е извършвал лихварска дейност.

Спецакция в Горнооряховско: Иззеха 750 литра нелегален алкохол (СНИМКИ)

В жилището му са намерени тетрадка с имената на длъжниците и дадените суми, множество чужди лични документи и дебитни карти (давани, като залог срещу получаваните суми в размер от 70 до 30 000 лв.), голяма парична сума в левове и евро, наркотично вещество - амфетамин (чийто точен грамаж е в процес на изясняване) и други. 

„Провеждането на подобни специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи и за в бъдеще
, като същите ще са регулярни и ще обхванат различни точки от територията на бургаски регион“, обясниха от прокуратурата.