/ МВР
Задържаха 6 души, а 11 са с повдигнати обвинения - акцията продължава и в момента
Иззеха 750 литра нелегален алкохол. Задържаха 6 души, а 11 са с повдигнати обвинения след акция в Горна Оряховица, съобщиха от полицията.

Гешев: Прокуратурата може да осигури ред и спокойствие, като респектира престъпниците чрез акции

И в момента продължават действията по предприета на територията на РУ-Г.Оряховица операция по противодействие на конвенционалната престъпност, която се осъществява под ръководството на Окръжна прокуратура-В.Търново.

МВР

В нея участват служители на РУ-Горна Оряховица, Пътна полиция, ОД на МВР-Велико Търново и Митница-Русе. До момента са задържани 6 лица, повдигнати са обвинения на 11 души, от тях двама са задържани за 72 часа, установени са двама мъже и жена, обявени за издирване, съставени са 28 акта и са наложени 67 глоби по фиш, заснети са 14 видеоклипа за скорост, наложени са 3 принудителни административни мерки.

МВР

В жилище в с. Драганово, обитавано от 64-годишен мъж - известен на полицията и осъждан. Са установени 750 литра алкохол, без документ за платен акциз. Акцизната стока е иззета. 410 грама насипен контрабанден тютюн са открити и при проверка на жилище в железничарския град, обитавано от 53-годишен мъж.

МВР

По двата случая са образувани преписки. В друго жилище в село Драганово, собственост на  37-годишен мъж, е установена 55-годишна британска гражданка, издирвана с Европейска заповед за арест, издадена от Шотландия.

акция Горна Оряховица

Тя е задържана с полицейска мярка до 24 часа. Уведомени са компетентните служби. В стопанина на къщата са намерени около 7 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. 1.5 г метамфетамин са иззети при  проверка на 23-годишен местен жител в с. Първомайци, а други 0.5 г от същата дрога - от 32-годишен мъж от Г. Оряховица, засечен в Лясковец. Двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Срещу тримата са започнати бързо производства.

След спецакция в Кърджалийско: Хванаха рекордьор да шофира със 138 км/ч

При претърсвания в жилища на бургуджийски фамилии в Горна Оряховица са намерени и иззети общо 86 куфара с инструменти, с поставени стикери на известни търговски марки и подготвени за продажба.

МВР

Установен е 18-годишен от Лясковец, с влязла в сила присъда. Той е предаден на ОЗ "Охрана" за привеждане в затвора в Ловеч за изпълнение на 3-месечна ефективна присъда "лишаване от свобода", постановена от Районен съд- Горна Оряховица. Установени са и двама мъже, обявени за общодържавно издирване от областните дирекции на МВР в Пловдив и Бургас.

Заловиха обявен за общодържавно издирване при акция в село Градец (СНИМКИ)

Повдигнати са обвинения на общо 11 души. На двама от тях за отглеждане и производство на наркотични вещества. 37-годишен мъж от Павликени е подведен под отговорност за това, че в ползван от него двор в с. Драгижево е засял и отглеждал 34 контейнера със семена от рода на конопа и 26 растения от същия вид.

След спецакция в Хасковско: Задържаха осем души (СНИМКИ)

Наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Друг 29-годишен долнооряховчанин е обвинен в производството на повече от 60 грама метамфетамин, на стойност над 1600 лв. С определение на Окръжен съд-В. Търново му е наложена мярка «задържане под стража».

Спецакция срещу битовата престъпност в Монтанско

Установен е и 29-годишен столичанин, измамил мъж от Горна Оряховица, щетата е за 200 лева. След повдигнато обвинение, му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Задържаха 10 души след спецоперация на територията на Гулянци

Разкрити са три кражби на дърва за огрев. Съставени са 2 акта по Закона за горите.