/ / iStock/Getty Images
Действията в общините Харманли и Симеоновград са под наблюдението на Районна прокуратура
Задържаха осем души след спецакция в Хасковско, съобщиха от полицията.

Спецакция срещу битовата престъпност в Монтанско

На територията са работили съвместни екипи на криминалисти, икономически полицаи, униформени и служители на РИОСВ-Хасково. В хода на операцията са задържани осем души, трима от които криминално проявени. Проверени са 14 души от криминалния контингент.

МВР

Задържан е извършител в момент на кражба от склад на стоки за бита и хранителни продукти в Града на Белоногата. В „Рено“-то му, паркирано пред склада, са намерени откраднатите хранителни продукти и перилни препарати.

Мащабна спецакция се проведе в Русе (СНИМКИ)

Полицаите са разкрили и два случая на държане на безакцизни стоки. От лек автомобил „Рено“, шофиран от 43-годишен новозагорец, и от дом в Симеоновград са иззети съответно 400 къса цигари и 500 грама нарязан тютюн.

При акцията е установен незаконен пункт за събиране на бракувани автомобили в село Свирково. В двор на склада са открити 60 МПС, 23 от които излезли от употреба, за което служител на РИОСВ е съставил констативен протокол и акт по Закона за управление на отпадъците.

При акцията е издирено лице, на което е повдигнато обвинение за кражба на телефони при повторност в немаловажен случай. Още един е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ - също за кражба от търговски обекти. Задържан е и 23-годишен харманлиец за държане на 2 грама канабис и друг - шофирал колата си с над 1,2 промила алкохол.

Спецакция във Варненско: Мъж е задържан за разпространение на порнографски материали (СНИМКИ)

В хода на акцията са проверени общо 24 обекта, 85 МПС и 134 души. Съставени са 16 акта - 11 от тях по ЗДвП, а останалите по Закона за българските документи за самоличност и по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са и четири бързи производства.