/ iStock/Getty Images
Специализираната операция за противодействие на конвенционалната престъпност е проведена вчера на територията, обслужвана от Районно управление-Гулянци, съобщиха от полицията.

След спецакция в Хасковско: Задържаха осем души (СНИМКИ)

В хода на полицейските действия, под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен, са проверени 17 автомобила и 31 човека.
Задържани с полицейска мярка до 24 часа са 10 лица. Съставени са 9 акта по ЗДвП, 3 - по ЗБЛД, 3 фиша по ЗДвП, връчени са 4 електронни фиша. Съставени са и 11 протокола за предупреждение.

По време на акцията полицаи проверили четирима, заподозрени в извършването на кражба в село Ленково - на 29, на 34, на 27 и на 31 години, местни жители. В дома на 31-годишния са установени ел. мотор и самоделно направен електрожен. Вещите са предадени и предстои установяване на произхода им. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

Спецакция срещу битовата престъпност в Монтанско

При проверка в частен дом в село Гиген, собственост и обитаван от 62-годишен, мъжът доброволно предал газ-сигнален пистолет, кал. 9 мм, с липсваща монтирана преграда в цевта и пълнител към него с четири боеприпаса,
върху три от които е установена интервенция - поставен оловен сърдечник в предна част. Притежателят е задържан за срок до 24 часа.

В рамките на спецоперацията са проверени и лица от активния криминален контингент, заподозрени в извършването на домова кражба на територията на град Гулянци. С полицейска мярка до 24 часа са задържани четирима местни жители - на 39, на 21, на 55 и на 22 години.

Мащабна спецакция се проведе в Русе (СНИМКИ)

В стая в частен дом в село Брест, собственост и обитаван от 53-годишен, е установена суха жълто-кафява тревиста маса - 0,795 кг, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн.