/ iStock/Getty Images
Всеки втори водач е засечен в нарушение, задържан е шофьор с фалшива книжка, установен е и незаконен превоз на животни
В специализираната операция по превенция на пътнотранспортния травматизъм, проведена на 5 март в интервала от 16:00 до 22:00 часа, се включиха полицейски служители от всички управления на МВР в структурата на ОД на МВР-Кърджали, съобщиха от полицията.

Заловиха обявен за общодържавно издирване при акция в село Градец (СНИМКИ)

В хода на акцията са проверени 377 моторни превозни средства и 686 лица.
180 са установените нарушения на ЗДвП, за които са съставени 19 акта и 78 фиша, заснети са с технически средства 83 клипа за превишена скорост.

МВР

Четирима водачи са управлявали със скорост от над 100 км/ч при ограничение 60 км/ч. Рекордьорът е по главния път - със 138 км/ч. 33-годишен водач е представил фалшива шофьорска книжка, издадена в чужбина. Той е бил проверен на бул. “България“ в областния град.

След спецакция в Хасковско: Задържаха осем души (СНИМКИ)

Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Незаконен превоз на животни е извършвал 38-годишен водач на товарен „Фолксваген“, констатирали полицейски служители при проверка в село Габрово около 18.30 часа.

Спецакция срещу битовата престъпност в Монтанско

Мъжът не представил разрешителни документи. Съставен е акт за административно нарушение по Закона за ветеринарномедицинска дейност от служители от Областната дирекция по безопасност на храните.