Спецакция за противодействие на корупцията се извършва в Поморие, научи DarikNews.bg от свои източници. По неофициална информация, държавните служители взели подкуп от 2 000 лева. 

За две торби сирене и 1000 лева: Служители на БАБХ-Пловдив отиват на съд

Разследват се служители от регионалния офис на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури" - ИАРА, за които е подаден сигнал, че са изнудвали собственици на риболовни кораби. 
 

/
Лалка Димитрова

"Не толерирам по никакъв начин корупция в агенцията. Ще бъдат отстранени веднага, след като получа преписката от МВР. За съжаление това не е първия случай. И ако инспекторите не са си взели поука, това е в техен ущърб.

задържан Поморие

Пловдивчанка даде подкуп на инспектор от Икономическа полиция, арестуваха я

Всеки ще си понесе последствията.
Аз няма да защитя никой, който злоупотребява с името на агенцията", коментира директорът на ИАРА Галин Николов.  По неофициални данни, към моммента са задържани двама инспектори на ИАРА в Поморие - и двамата са дългогодишни служители на агенцията без регистрирани провинения. 
 

/
Лалка Димитрова

"Още днес ще бъдат отстранени гарантирам ви. И така ще реагираме при всеки следващ случай - дано да няма. Явно колегите не са си взели поука, ако това се окаже истина. Заплатите не са ниски, оборудвали сме служителите си с техника, екипировка. Нямам обяснение по каква причина някой ще злоупотребява така", каза още Николов. 

/
Лалка Димитрова

Припомняме, че през септември 2019 година служител на ИАРА беше задържан с подкуп от 450 лева. Специалистът по „Рибарство и контрол“ в отдел „Рибарство и контрол - Южна България“, командирован в Бургас, взел парите, за да не извърши проверка за незаконен риболов.

задържан Поморие
Снимки: Лалка Димитрова