/ ОД на МВР-Пловдив
Арестуваха пловдивчанка за подкуп в размер на 2000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура под тепетата в последния ден на годината. Срещу 40-годишната жена е образувано бързо производство в Окръжната прокуратура за подкуп на инспектор в отдел "Икономическа полиция". 

Директорът на гимназията в Ихтиман отива на съд, приел 5 хил. подкуп

Вчера жената била повикана в отдел "Икономическа полиция" на ОДМВР-Пловдив. Тя трябвало да даде показания за установяване на факти по преписка на Районна прокуратура - Пловдив, по която се извършва предварителна проверка за документни престъпления. 

Съдът наложи условни наказания на двама инспектори от ОДБХ-Бургас за подкуп

Жената представила допълнителни документи по случая в найлонов плик, като между два от тях поставила сумата от 2 000 лева, за да не бъде довършена проверката срещу нея. Полицаят не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

Обвинен в подкуп професор ще плаща глоба от 5 000 лв., отмениха условната му присъда

Жената е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Съдът отстрани от длъжност двама служители в БАБХ-Бургас

Срещу нея е повдигнато обвинение за даване на подкуп в размер на 2 000 лева на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение - инспектор в отдел  „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, за де не извърши качествена и обективна проверка по преписка за документи престъпления

От прокуратурата съобщиха, че бързото производство ще приключи в законния срок.