Слави Трифонов
Слави Трифонов / БГНЕС
Слави Трифонов прекрати седящия си протест пред Народното събрание. Повод за това стана внесените от ГЕРБ в парламента предложения за промени, свързани с резултатите от референдума за изборните правила.

ГЕРБ внесе мажоритарния вот в парламента, предлага партийната субсидия да стане 1 лев

В открито писмо до медиите Трифонов заявява, че днес е било дадено началото на приемането на волята на 2,5 милиона българи: „Явно да приемеш волята на суверена, изразена в Референдум, е нещо много сложно. Поне така изглежда според действията на българските депутати. А всъщност е толкова просто. Има референдум. Суверенът се е произнесъл категорично. Депутатите го приемат. И... както казва един популярен български боксьор - “продължаваме напред”, посочва в писмото си шоуменът.

Слави Трифонов
БГНЕС, архив

„Сложно или просто - но беше започнато. И сега ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия, с цел приемане на мажоритарния избор в два тура, намаляване на държавната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми. От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес.

Нищо не е приключило и нищо не е свършило“, завършва писмото си Слави Трифонов.

Слави Трифонов отиде пред парламента да си търси правата (ВИДЕО)

Шест дни водещият протестира, седнал пред парламента. Причината бе неприемането на резултатите от инициирания от него референдум от депутатите.

Слави Трифонов
БГНЕС, архив