/ iStock/Getty Images
Софийска районна прокуратура задържа сирийски гражданин за изнасилване и побой на жена в София, съобщиха от държавното обвинение.

На 23 ноември около 20:00 ч. в столичния квартал „Свобода“ 44-годишният обвиняем нападнал жената, първо й нанесъл удари с ръце по тялото и главата, като ѝ причинил частични отчупвания на зъби, кръвонасядания и др., след което я изнасилил.

Той е осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода за не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер.

Престъплението, за което сириецът е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до петнадесет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на мъжа за срок до 72 часа.

Предстои утре, 28 ноември, да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.