Синът на кмета на Галиче: Пуснете ме да завърша образованието си
Синът на кмета на Галиче: Пуснете ме да завърша образованието си / Sofia Photo Agency, архив

Съдът във Враца остави на свобода сина на кмета на Галиче Мартин Чоков. 18-годишният Мартин е пуснат под гаранция от 2000 лева, след като беше обвинен в побой и нанасяне на лека телесна повреда.

"Моля уважаемият съд да не ме задържа, да мога да си свърша образованието, аз съм невинен, ще се явя на полиграф", заяви преди това синът на кмета на Галиче Ценко Чоков, цитиран от Нова телевизия.

Мартин Чоков беше обявен за общодържавно издирване миналата сряда, след като съселянинът му Радослав Илиев беше приет в спешното отделение във Враца със счупен череп и сътресение на мозъка. Илиев се оплака, че е пребит от наследника на кмета на Галиче. Мартин Чоков сам се яви в прокуратурата и се сдоби с обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански и расистки подбуди. На Чоков-младши му беше наложена парична гаранция от 2000 лева.

Кметът на Галиче готов да напусне страната, иска полиграф за сина си

Прокуратурата обаче поиска постоянно задържане под стража за Чоков.

Според обвинението Веселин Попов е първият свидетел, намерил пребития Радослав, и именно той го откарал в болницата. Попов свидетелства, че пострадалият е бил ударен в скулата.

Илиев има доброкачествен тумор в мозъка и заради това ударът, нанесен му от Мартин Чоков, може да се категоризира като средна, а не като лека повреда, пледира прокуратурата.

Съдът пусна срещу парична гаранция от 2000 лева сина на кмета на Галиче

В момента се чака експертиза каква е телесната повреда.

Според обвинението Мартин Чоков има лоши характеристични данни и може да окаже натиск на свидетели.

Пострадалият Радослав ходи с охрана, назначена му от МВР по негово искане, защото се страхува от Мартин Чоков.

Според адвоката на младежа Ивайло Найденов липсва обосновано предположение за авторство, защото само Радослав твърди, че Мартин му е нанесъл побой, свидетелят Попов не е очевидец, а преразказва думи на пострадалия.

Арестуваха сина на кмета на Галиче за побой

Мартин Чоков имал свидетели за това какво е правил в деня на побоя. След училище се прибрал вкъщи, после пил кафе в Галиче с приятел, отишъл с приятел до Бяла Слатина и след това се прибрал вкъщи, където се срещнал с друг негов приятел.

Защитата поиска да се направи справка за характеристичните данни на Мартин Чоков от учителите, които му преподават, а не от полицейските сводки.

Защитата твърди още, че на 13 и 14 януари Мартин Чоков е бил на две различни места във връзка със здравословното си състояние, т.е. няма как да се укрие.

Самият Мартин Чоков е съгласен да застане на детектор на лъжата.

Пострадалият твърди, че Мартин Чоков е бил с джип Нисан, а синът на кмета на Галиче твърди, че никога не е имал такава марка кола.

„Дайте му възможност да си завърши средното образование, има само няколко месеца", призова адвокатът.

Това е вторият случай на побой, в който е замесено името на сина на Чоков. В края на миналата година гръмна скандал за побой в заведение в Бяла Слатина, но тогава потърпевшият заяви, че не е бит, а е паднал.

Източник: Novanews.bg