Сините общинари поискаха от СО публичен регистър за всички сключени договори
Сините общинари поискаха от СО публичен регистър за всички сключени договори / Sofia Photo Agency
Създаване на публичен регистър за всички договори, сключени от Столичната община, поискаха общинските съветници от СДС в началото на новата общинска сесия. Регистърът може да бъде публикуван на официалния сайт на общината и така гражданите ще имат достъп до информация за изразходването на средства от техните данъци, обясни Владимир Кисьов

Регистърът може да дава информация за цените, по които се асфалтират улиците и се подържа зеленината в София, обясни Кисьов. Според него до края на месеца трябва да започне подготовката на бюджет 2009 и да се видят тримесечни отчети във всички ресори, това което е заложено с бюджета, как се изпълнява и ако не се прави, защо.

Бюджетното програмиране трябва да залегне в изготвянето на новия бюджет, обясни Иван Нейков. „Първо се определят целите, след това се изяснява необходимото количество пари за осъществяването им и начина, по който ще се съберат, и затова данъците трябва да бъдат следните и се обявяват”, каза още Нейков.

От СДС изтъкнаха като постижение започналите конкурси за строеж на подземни паркинги, но разкритикуваха забавения старт на програмата „Зелена система”, както и чистотата в София.