Симеонов: Длъжни сме да вземем мандата за кабинет, ако такъв ни бъде връчен
Симеонов: Длъжни сме да вземем мандата за кабинет, ако такъв ни бъде връчен / БГНЕС, архив
Симеонов: Длъжни сме да вземем мандата за кабинет, ако такъв ни бъде връчен
91450
Симеонов: Длъжни сме да вземем мандата за кабинет, ако такъв ни бъде връчен
  • Симеонов: Длъжни сме да вземем мандата за кабинет, ако такъв ни бъде връчен

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че от формацията са длъжни да вземат мандата за съставяне на правителство, ако такъв им бъде връчен.

Според Симеонов няма причина да се говори за провал на 43-то Народно събрание.

Продължават и разговорите между Патриотичния фронт и Реформаторския блок. Именно между тези две парламентарни сили е интригата на кого президентът Росен Плевнелиев ще връчи третия проучвателен мандат за формиране на кабинет. ГЕРБ и БСП вече многократно дадоха заявки, че ще върнат мандатите за съставяне на правителство в настоящото НС.

Борисов: Дължа подкрепа на Патриотите и Реформаторите, ако решат да направят кабинет (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче вчера обясни, че ако РБ и ПФ, които досега бяха негови коалиционни партньори, направят кабинет, той им дължи подкрепа по политики.

Сидеров отправил апел: ГЕРБ и БСП да направят кабинет на спасението

"Говорим с реформаторите и с други формации говорим", каза Симеонов. Той посочи, че не разговарят за мандат, защото такъв не им е връчен.

"Обединените патриоти" готови да поемат отговорност да съставят кабинет

По отношение на това дали ще приемат да съставят правителство, ако президентът Плевнелиев връчи третия мандат на тях, Симеонов каза: "Не само сме готови, ние сме длъжни да поемем отговорност. Затова сме в парламента, за да поемем отговорност пред нашите избиратели. Те не са ни пратили тук да играем в някаква политическа ролетка, а да изпълним дълга си такъв, какъвто са ни го възложили. А дългът е след като има риск държавата да бъде хвърлена в безвремие, в криза, да се направи и невъзможното, но да не се допуска това". Съпредседателят на Патриотичния фронт уточни, че в това тяхно решение за поемане на ангажимент "има само дълг".

Зеленогорски: РБ е да се търси вариант за кабинет в мандата на сегашния парламент

Нямаме никакви притеснения относно нови избори, отсече Симеонов и напомни представянето на "Обединените патриоти" на президентския вот. Като подчерта, че коалицията на патриотите е във възход, той каза, че те нямат никакви съмнения, че при предсрочни избори ще постигнат по-висок резултат. Но по думите на Симеонов не смятат, че това ще бъде добре за България, макар че ще бъде добре за тях.

"Добре е и ГЕРБ, и БСП да разсъждават по същия начин по повод събитията, които се развиват в България", категоричен е Валери Симеонов.