Обединените патриоти готови да поемат отговорност да съставят кабинет
Обединените патриоти готови да поемат отговорност да съставят кабинет / БГНЕС, архив

Коалицията "Обединени патриоти" е готова да поеме отговорността да състави правителство, каза пред журналисти в парламента Румен Йончев - председател на партията "Народен съюз", която е част от формацията.

Борисов: Дължа подкрепа на Патриотите и Реформаторите, ако решат да направят кабинет (ВИДЕО)

По думите на Йончев на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/ никой не е изявил желание или готовност да състави правителство, а всички обяснявали колко е сложна ситуацията в страната, колко са сериозни икономическите процеси и какъв огромен натиск представляват бежанците. Не чухме никой да каже, че поема отговорност за стабилизацията на страната и стабилното управление пред следващите две години, отбеляза той.

Плевнелиев: Вярвам, че 43-ото НС не е изчерпало своя потенциал

Йончев посочи, че ако президентът връчи мандата на парламентарната група на Патриотичния фронт, Обединените патриоти ще водят разговори с всички парламентарни групи и ще търсят възможност за стабилното управление на държавата. По думите му, ако мандатът бъде връчен на патриотите, те очакват подкрепа най-вече от ГЕРБ. ГЕРБ са най-голямата група в това Народно събрание и без тяхната подкрепа не може да се реализира който и да е от мандатите, коментира той.

БСП: Трябва да има предсрочни избори и датата да е 26 март

В отговор на въпрос Йончев каза, че ако някой може да спечели от едни бързи избори, това е коалицията "Обединени патриоти", но не е това целта. Целта е наистина да имаме стабилна държава, коментира той.

Зеленогорски: РБ е да се търси вариант за кабинет в мандата на сегашния парламент

Източник: БТА