Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че е отправил апел към ГЕРБ и БСП да преосмислят поведението си. "Призовах ги да помислят дали могат да направят заедно кабинет на спасението", обясни Сидеров пред NOVA. Според него много българи имат подобно желание и се питат за какво се карат политиците и какво делят.

Борисов: Дължа подкрепа на Патриотите и Реформаторите, ако решат да направят кабинет (ВИДЕО)

Лидерът на "Атака" смята, че при предсрочни парламентарни избори патриотите биха имали добър резултат с оглед гласовете, които спечели кандидатът им за президент Красимир Каракачанов, който остана трети в битката за "Дондуков" 2. Но от думите на Сидеров стана ясно, че възприема създаването на кабинет в настоящия парламент като отговорната позиция и от партията биха с включили в подобна инициатива именно заради това и с ясното съзнание на възможните негативи.

Плевнелиев: Вярвам, че 43-ото НС не е изчерпало своя потенциал (ВИДЕО)

Сидеров бе категоричен, че все още е рано да се говори за министри и кабинет с мандат на Патриотичния фронт с оглед на процедурата. Той посочи, че и вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е напомнил, че не желае да участва със свои хора в евентуално такова бъдещо правителство.

"Обединените патриоти" готови да поемат отговорност да съставят кабинет

Сидеров сподели, че не се вижда като министър или кадър в изпълнителната власт. По думите му от "Атака" виждат своята роля като катализатор, като "стимула, който да очертае посоката". "Трябва да се свършат няколко неща - трябва да се помисли за ниските доходи, трябва да се укрепи страната, да не се издънят икономически показатели", посочи Сидеров.

Зеленогорски: РБ е да се търси вариант за кабинет в мандата на сегашния парламент

По мнението му в рамките на този парламент трябва да се направи правителство, така че да не се отива на предсрочни избори. Той предупреди, че в момента страната е изправена пред реални опасности, които не бива да се пренебрегват, като бунтовете в Харманли и заплахата за бежанска вълна.

снимка, архив: БГНЕС

Източник: nova.bg