„Гласуванията сами по себе си доказват, че няма никаква договореност. На всеки средноинтелигентен човек му е ясно каква е позицията на ГЕРБ по отношение на контакти с БСП. Стана ясно, че ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия. Това беше тяхната цел”, каза той в студиото на „Плюс-Минус.Коментарът след новините” на NOVA.

„По какъв начин, по досега действащия закон, щяха да се финансират партиите с 1 лев, който по време на заседанието стана нула лева, и чрез отворена схема за финансиране от фирми и от физически лица? Коя ще е тази фирма и кой ще е този луд управител на фирма, който ще даде пари на някоя опозиционна партия и ще даде това да се запише в официалния баланс на партията? Ще има ли такъв луд, който ще иска да си ликвидира фирмата?”, запита още той.

Борисов иска закон за партийната субсидия, 8 лв. е само временно (ВИДЕО)

Според него финансирането на партии чрез дарения от фирми и физически лица е възможно само за управляващата партия. „Така всички други партии щяха да бъдат оставени на издихания. Те нямаше да имат средства да си платят даже и горивата на колите, нямаше да имат пари да разпечатат листовки, а камо ли да се обърнат и към големите телевизии и да си платят участие в диспут или някакво друго участие”, коментира още той.

Карадайъ: Борисов и Нинова са се договорили за партийна субсидия от 8 лева

„По тази тема, в навечерието на дебатите, не сме говорили с г-жа Нинова. Непосредствено преди изборите имахме едно запитване към БСП, а то беше дали при гласуването на чл. 64 техните хора ще бъдат в зала, защото е желателно, тъй като те са запазване на субсидията. Отговорът им беше „да”. Това беше договорката. Друга договорка няма", посочи още Валери Симеонов.

Обрат в парламента: Партийната субсидия става 8 лева

„Нямам навика да лъжа и така и не съм се научил на тези години. Ние не сме рекетьори и не сме рекетирали никого”, категоричен бе той.

Относно обвиненията, че е бил посредник между ГЕРБ и БСП за това партийната субсидия от 1 лев да стане 8 лева Симеонов заяви, че истината е съвсем елементарна. "Всичко, което се разви в Народното събрание, беше съвсем естествено, съвсем неподготвено и беше изненадващо за всички ни”.
NOVA