/ www.kingsimeon.bg
Частно средно училище „Кралица София Испанска“ беше открито в столицата в присъствието на Симеон Сакскобургготски, Алехандро Поланко Мата, посланик на Испания, Алберто А. М. Труеба, посланик на Аржентина, Апостолическия нунций Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари, заместник-кмета на София по образование и култура д-р Тодор Чобанов, ученици, родители и преподаватели. Това съобщиха от секратариата на Н.В. Цар Симеон II.

Училището ще работи в България с лиценз от фондация „Ареналес“. То получи правото и високата чест да използва името на Кралица София, която изпрати чрез испанския посланик специално писмо.

Симеон Сакскобургготски: Брекзит е колосална грешка

В него тя поздрави отговорните за откриването на училището институции: българското Министерство на образованието, Столична община и испанската фондация „Ареналес“. Писмото на Нейно Кралско Височество завърши с поздравления и до екипа от преподаватели на гимназията и техните ученици, „затова че направиха възможна тази инициатива, която да затвърди тесните културни и междучовешки връзки между Испания и България, които толкова много ценя.“

Негово Величество беше посрещнат в сградата на училището от Гонзало Санс, управител и от президента на фондация „Ареналес“ Алфонсо Агило.

Симеон II: Ако събаряхме паметници, нямаше да я има Триумфалната арка (СНИМКИ/ВИДЕО)


След като преряза лентата и откри ЧСУ „Кралица София Испанска“ Царят и другите гости се насладиха на чудесните музикални изпълнения на най-малките ученици. Като им пожела успехи в образователния процес, Негово Величество изтъкна, че винаги научаването на един език повече обогатява и отваря нови възможности. На тръгване, след като се снима с много от децата и преподавателите им за спомен, Царят им обеща да покаже снимки от тържеството на Кралица София и се надява някога и тя да има възможност да ги посети.
Секретариат на Н.В. Симеон II