Симеон Дянков се извини на Дарик и на Кирил Вълчев
Симеон Дянков се извини на Дарик и на Кирил Вълчев / снимка: DarikNews
Симеон Дянков се извини на Дарик
23627
Симеон Дянков се извини на Дарик
Симеон Дянков се извини на Дарик
  • Симеон Дянков се извини на Дарик
  • Симеон Дянков се извини на Дарик

Финансовият министър Симеон Дянков се извини лично на журналиста на Дарик Кирил Вълчев, след като го обвини в неплащане на осигуровки. Той се срещна и с изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев, който му предостави данъчните декларации на медията, като по думите му осигуровките, които ще бъдат внесени в Националния осигурителен институт за тази година, са в размер на повече от половин милион лева.

Вчера министър Дянков обвини по време на интервю за списание „Правен свят" журналиста на Дарик Кирил Вълчев, че не си плаща осигуровките, а след като беше запитан откъде знае за това, той прекъсна разговора и си тръгна.

Извинението на министър Дянков беше прието чак след като той увери изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев, че правителството не следи колеги журналисти:

Радосвет Радев: „Получих съвсем мъжките думи на извинение на министър Дянков, аз ги приех. Получих уверение, че никой в журналистическата колегия не е следен за каквото и да е било".

Ето как министър Дянков обясни своите обвинения:

„Поводът на днешното ми идване в Дарик радио е да се извиня на журналиста. Вчера наистина си изпуснах нервите. Може би, понеже е бюджетно време и няма достатъчно пари, за да удовлетворим всичките желания, които имаме. Моля, извинението ми да бъде прието".

След като Дянков прегледа здравните осигуровки и въобще данъците на Дарик и на Кирил Вълчев той заяви: „Мога да потвърдя: и Дарик, и журналистът си плащат данъците."

Самият Кирил Вълчев заяви, че сега вече има още по-голяма амбиция да плаща своите данъци: „От днес имам най-силния аргумент да си плащам осигуровките и това е да бъда свободен, за да задам всеки един въпрос на финансовия министър, както и да се казва той, без да бъда уязвим".

Вълчев и Дянков се разбраха да продължат прекъснатото интервю за списанието „Правен свят" през утрешния ден.

Виж видеото от посещението на министър Дянков в Дарик ТУК