Силен вятър провали фестивала в Разлог
Силен вятър провали фестивала в Разлог / снимка: elevation.bg

Силният вятър в района на Разлог стана причина за отлагането на втория ден на провеждащия се там музикален фестивал Elevation. В съобщение до медиите организаторите съобщиха, че поради лоши климатични условия и с оглед безопасността на хората, вторият ден на фестивала няма да се състои.

Решението е взето въз основа на официално становище от кмета на община Разлог. Инж. Красимир Герчев е разпоредил вторият ден на фестивала да не се състои, за да не бъде застрашен животът на посетителите.

По последни данни от НИМХ скоростта на вятъра е между 80 и 100 км/ч. Още от сутринта е спрян достъпът на посетители до сцената на фестивала. Организаторите на Elevation опитваха да укрепят сцената, за да сведат до минимум вероятността от инциденти и щети в зоната на фестивала, но ураганният вятър попречи на работата им.

В съобщението си организаторите на музикалното събитие посочват още, че автобусите на фестивала за съответните дестинации ще потеглят на 25 юни 18.00 ч. от къмпинга на фестивала и на 26 юни в 12.00 ч. от същото място - София, Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас.

В понеделник (27 юни) организаторите ще дадат информация за това как и къде ще бъдат върнати парите от закупените билети и eleva (талони за храна и напитки). Организаторите поднасят извиненията си на всички фенове, групи и артисти, партньори и медии.

Вчера се провали и обявеният концерт на хедлайнерите от Джамирокуай. Причина за отлагане на шоуто беше навехнатият глезен на фронтмена им Джей Кей.