Сидерова не очаква пряка подкрепа от депутатите от „Атака” за новата партия
Сидерова не очаква пряка подкрепа от депутатите от „Атака” за новата партия / снимкa: Sofia Photo Agency, архив
Сидерова не очаква пряка подкрепа от депутатите от „Атака” за новата партия
51616
Сидерова не очаква пряка подкрепа от депутатите от „Атака” за новата партия
  • Сидерова не очаква пряка подкрепа от депутатите от „Атака” за новата партия

Капка Сидерова заяви, че не очаква пряка подкрепа от повечето депутати от „Атака” за сформирането на новата партия на 25 март. Има петима депутати, напуснали „Атака”, които са и учредители на новата партия, заедно със Сидерова и сина й - евродепутата Димитър Стоянов.

Капка Сидерова каза още, че партията вече има измислено име, но то ще бъде обявено в неделя. По думите й всички партии, без ДПС, могат да бъдат партньори на новата партия. Тя добави, че не смята, че движението на Меглена Кунева ще постигне успехи.

„На този етап пряка подкрепа не очаквам. Знам, че много от тях са на нашето мнение и смятат, че Атака е престанала да изпълнява програмата, с която спечели изборите, и че буквално е зациклила на едно място. В бъдеще смятам, че ще има и други хора, които първо ще напуснат групата, а след това ще бъдат добре дошли при нас", каза още Сидрова.

Тя добави, че петима депутати, които са напуснали групата, са учредители на тази партия. „Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров. Областни управители са също, в момента напускат много структури по места", уточни Капка Сидерова.

„Аз държа да видя резултатите, които ще имат тези, които в момента се заявяват като участници в бъдещата политика. Не залагам големи надежди на Меглена Кунева да мине бариерата", добави още Сидерова.

Евродепутатът Димитър Стоянов и народните представители Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров подадоха заявления за напускане на „Атака”, заедно с общински съветници и структури на партията в страната.

„Това наше решение взехме заедно след месеци разговори с активисти и граждани, разочаровани от политиката на „Атака”, които искат запазване на патриотичната идея и борбата за националните интереси на България, се казва в съобщение на екипа на Димитър Стоянов, разпространено до медиите.

Евродепутатът ще учреди нова партия на 25 март.