Щабът на Заимов ще иска ново преброяване на гласовете
Щабът на Заимов ще иска ново преброяване на гласовете / Снимка: Sofia Photo Agency

Щабът на Мартин Заимов ще иска ново преброяване на гласовете от изборите заради твърдения за измами в „Банкя” и „Панчарево”. Това обяви самият той на пресконференция с участието на кандидата на Демократическата партия Константин Папазов. Мартин Заимов обаче заяви, че новото преброяване няма за цел да оспорва победата на Бойко Борисов в кметските избори.

Мартин Заимов обяви, че на следващите избори отново ще бъде кандидат за кмет на София. Той допусна, че Бойко Борисов ще се остави вратичка за бягство от общината, като се опита да предизвика предсрочни парламентарни изброи. От щаба на Десен Алианс за София поискаха неформалният лидер на ГЕРБ да оттегли от втория тур кандидатите си за районни кметове на „Оборище” и „Витоша” заради връзките им с бившите тайни служби.

Людмил Леонидов до 1990 г. е отговарял за задграничните пътувания, с него сме се блъскали, когато сме искали да пътуваме. Аз избягах, но много хора не можаха. Г-н Боян Бояджиев пък е свързан с Държавна сигурност – Шесто управление, политическата полиция, коментира Заимов.

Константин Папазов декларира подкрепата си за сините кандидати за районни кметове на балотажа в неделя. 11 кандидати на Десен Алианс за София ще се борят на втори тур за районни кметове в столицата.