полиция нощ
полиция нощ / ThinkStock/Getty Images
Шофьор блъсна пешеходец, бягайки от полицейска проверка. Снощи, около 23.00 ч., на ул. „Княжевска” в столицата, полицейски екип подал сигнал за спиране за проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат”, съобщиха от МВР.

Сърбин блъсна пешеходец на Околовръстното в София

Водачът не се съобразил с разпореждането и натиснал газта. Минути по-късно последвал втори отказ за спиране от негова страна и на площада на кв. „Княжево” блъснал 43-годишен пешеходец. Водачът напуснал мястото на инцидента. Пострадалият е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Настанен е за лечение с фрактура на глезена.

Побой над шофьор в София, блъснал пешеходец

Незабавно били предприети заградителни действия, в резултат на които не след дълго, въпреки оказаната съпротива, беглецът бил арестуван. Оказало се, че той е 37-годишен, криминално проявен. Предишните му провинения са свързани с МПС и хулиганство.

КАТ дебне за шофьори, които не дават предимство при пресичане на зебра

Наложена му  е полицейска мярка за задържане до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в Софийската районна прокуратура.
 
БГНЕС