Шеф Андре Токев влиза в затвора за 8,5 месеца, съобщи "Монитор", като се позовава на негови близки. Присъдата е ефективна при лек режим на изтърпяване. Освен това, шофьорската книжка на популярния готвач е отнета за 1,5 г.

Софийският районен съд е одобрил сключено споразумение между Токев и прокуратурата, след като той е признал вината си за шофиране в пияно състояние. На 31 октомври 2021 г. Токев бе задържан, след като полицаи го изловиха да шофира след употреба на алкохол и със спукани до джанта гуми на Околовръстното шосе в София. Дрегерът отчете 1,9 промила алкохол, а кръвният тест - 1,79.
Арестуваха шеф Андре Токев пиян зад волана

Провинението се случи две години, след като звездният готвач е извършил същото престъпление. Тогава дрегерът отчел 1,6 промила. Тогава  признавайки се за виновен, Токев е получил 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и отнемане на книжката за 4 месеца. Настоящото престъпление бе по времето на изпитателния срок, тъй като предишното е извършено на 30 август 2019 г.

На 3 ноември 2021 г. Софийският районен съд определи мярка за неотклонение гаранция от 3000 лв. за Андре Токев. Прокуратурата поиска задържане под стража. Пред съда той заяви: "Работя по 15-18 часа на ден. Не знам какво се случи. Объркан съм". Той поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Съпругата му пък се разплака.

На 11 ноември Софийският градски съд остави Токев под домашен арест.

Шеф Токев се оказа с повече алкохол в кръвта от първоначалната експертиза

Присъдата на Софийския районен съд е 7 месеца ефективен затвор, към тях се прибавят и 3-те месеца от предишната присъда на Варненския районен съд и общо стават 10 месеца затвор. Тъй като Токев е бил 3 дни в ареста и сега е под домашен арест, излежаното време се приспада и затова той ще влезе зад решетките за 8,5 месеца.

Монитор