Семейства на полицаи ще бъдат подпомогнати от медийна кампания
Семейства на полицаи ще бъдат подпомогнати от медийна кампания / netinfo

130 семейства на загинали полицаи у нас ще бъдат подпомогнати в рамките на националната кампания "Те са по-силни, защото сме до тях". Кампанията се провежда със специалното съдействие на национални и регионални медии у нас, сред които и българското национално Дарик радио.

Днес националната коледна кампания за подпомагане на деца на загинали полицаи беше официално представена от министъра на вътрешните работи Румен Петков и шефове и главни редактори на национални медии, сред които и собственикът на Дарик радио Радосвет Радев.

За реализирането на националната коледна благотворителна кампания са подготвени видеоклип, радиоспот и фотоколаж. Те ще бъдат излъчвани и публикувани в медиите до 10 януари идната година.

По време на официалното представяне на кампанията собственикът на българското национално Дарик радио Радосвет Радев се обърна към събралите се деца на загинали полицаи:

„Мога да кажа от името на всичките си колеги, които приеха тази интересна, странна форма на правене на този клип, който е обръщение към обществото, от всички мои колеги, които менажират българските медии, че те го приеха абсолютно единодушно и с възторг. Идеята е чудесна, правена е и на други места по света с чудесен ефект. Надявам се и този път да се получи.

Мисля, че всички ние приехме това участие, защото просто медиите, бидейки част от обществото, получиха от вашите семейства нещо много скъпо – живота на вашите бащи. Вие трябва да продължите и да знаете, че това общество ви дължи. И ние затова бяхме много искрени в играта, в снимането на този клип. Но искам да кажа накрая: Не е важен Радосвет, Поля, Тошо Тошев, независимо, че това са нашите лица. Важните сте вие. Да сте живи и здрави”.

Желаещите да помогнат за събирането на средства за децата на загинали полицаи у нас могат да изпратят SMS на кратък номер 1866 за всички мобилни оператори.