СДС за промените в правителството, искат Михов да се откаже от свои идеи
СДС за промените в правителството, искат Михов да се откаже от свои идеи / снимка, архив: Sofia Photo Agency
СДС за промените в правителството, искат Михов да се откаже от свои идеи
25446
СДС за промените в правителството, искат Михов да се откаже от свои идеи
  • СДС за промените в правителството, искат Михов да се откаже от свои идеи

СДС ще подкрепи промените в правителството на ГЕРБ, съобщи лидерът на партията Мартин Димитров. Сините обаче поставиха някои условия. Те настояват номинираният от Бойко Борисов вицепремиер Илиян Михов да се откаже от идеите си за излизане от Валутния борд.  Сините искат също икономистът веднага да се откаже и от тезата си за отлагане въвеждането на еврото в България.

„Ако господин Михов не се откаже от тези свои тези, по-добре да не влиза в правителството", каза Мартин Димитров.

„Третият голяма мерак на олигархията в България е да се направи атомна централа, защото възможността за крадене е огромна. Виждаме сериозен натиск върху кабинета и за съжаление виждаме омекване на позицията на Борисов. Дори Румен Петков и Първанов заявиха тези дни, че много се били сближили с премиера. Никакво такова сближаване на трябва да има. Категорично проектът трябва да бъде спрян", обясни синият лидер.

„Господин Борисов много пъти казва: подкрепяйте ме, за да не дойдат БСП и ДПС на власт. Виждаме белези как знакови лица на БСП и ДПС са запазени на ключови позиции, а те са некомпетентни и за съжаление са символ на корупция и не са сменяни. По най-бързия начин знаковите и некомпетентни хора от БСП и ДПС трябва да бъдат махнати от властови позиции", коментира още той.

По отношение на здравеопазването от СДС смятат, че в момента се работи хаотично. Затова настояват нито едно лечебно заведение да не бъде закривано, ако няма гарантиран достъп до качествена и навременна медицинска помощ.