Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
СДС и ГЕРБ издигнаха Златко Живков за рекорден шести мандат за кмет на Монтана. Той бе представен като номинация на обща пресконференция на двете партии. 

"Както знаете, Златко Живков е пет мандата кмет на Монтана. Той управлява добре града. Златко Живков е и общият представител на СДС и ГЕРБ в града", каза председателят на сините Румен Христов.

"Кандидатурата за рекордния шести мандат не е самоцел, пред мен са интересите на родното място. Положителните промени и преобразуването на Северозапада трябва да продължат", каза градоначалникът на Монтана, който благодари за подкрепата на премиера Борисов и партия ГЕРБ. "Амбициите ми са свързани с жизнения стандарт и развитието на общината. Разчитам на подкрепата на ГЕРБ, тя е изключително важна. Това, на което се надявам, е категоричен първи тур", заяви Живков. 

Борисов: БСП изгони Мая Манолова, ГЕРБ я подкрепи

"Със Златко щяхме да сме заедно кметове, когато аз бях кмет на София, но тогава имаха конфликт с Искра Фидосова. От името на правителството може да обещае пътя Ботевград-Мездра и двата обхода. Това ще доведе и инвеститори, а пътят до Видин ще се взема за 1 час, каза от своя страна премиерът Бойко Борисов.